Hår- och hudvårdsprodukter framställs genom kemi

All form av hud- och hårvård är kemi. Exempelvis måste en ansiktskräm som består av vatten och fett emulgeras och på ett eller annat sätt konserveras. Detta gäller alla hår- och hudvårdsprodukter oavsett om de är ekologiska eller inte. Det finns bättre och sämre hår- och hudvårdsprodukter på marknaden och vad som är bra beror på dig och din hudtyp. Det gäller att prova dig fram för att hitta de bästa produkterna för just dig. Ett tips är att kolla in davines som har revolutionerat världen med sina kvalitetsprodukter för håret. Davines har olika serier med hårvårdsprodukter som är framtagna med olika syften.

Davines såg dagens ljus i ett forskningslaboratorium

Hårvårdsmärket Davines är grundat av familjen Bolatti i Italien. Davines skapades i ett forskningslabaratorium och den första serien av hårvårdsprodukter producerades för salonger. 1996 utökade Davines sitt sortiment med hudvård framtagen för exklusiv spaverksamhet. Davines jobbar ständigt med att komma med nya koncept och produkter som utmanar normen kring vad skönhet är. Hårvårdsprodukterna är producerade med stor omtanke och respekt för människor och miljön, de arbetar i symbios med naturen. I Davines produkter finns det en hög nivå av naturliga ingredienser.

Kosmetiska produkter måste följa regelverket

För att ta fram bra hår- och hudvårdsprodukter behöver råvaror väljas ut och sedan processas för att få fram de bästa egenskaperna. Varför kemi är en sådan stor del av framställningen och en förutsättning är för att kunna blanda ihop olika råvaror och ingredienser på ett bra sätt. Om du testar att blanda ihop olja och vatten kommer du att upptäcka att de inte går att blanda. Därför behövs kemi. Alla typer av kosmetiska produkter är en form av kemiska produkter. Kosmetiska produkter omfattas av en rad lagstiftningar och regler för hur de får framställas. Reglerna och lagarna finns till för att tillverkare inte ska kunna sälja produkter som innehåller förbjudna och farliga ämnen.

Kemin är grunden för framställning av nya produkter

Genom kemi har fler naturliga och ekologiska produkter kunnat se dagens ljus. Med hjälp av kemi har även flertalet produkter kunnat tas fram för att lindra diverse hudåkommor. En kemist tar i laboratoriemiljö fram olika lösningar för att kunna lindra diverse problem, men även för att kunna tillverka produkter som fyller olika behov. En kemist kan med hjälp av sin kunskap inom kemi utveckla produkter och ta fram aktiva ingredienser som kan bidra till exempelvis en bättre hudstruktur. Med kemi går det att åstadkomma massor.